Vanwege de grote belangstelling voor deze lezing op 27 maart, organiseren we deze nogmaals op maandag 24 april. – Deze lezing is inmiddels volgeboekt, u kunt zich niet meer aanmelden!

Trui Raaijmakers (dochter van Sjang en Lien) en Jos Nabuurs (geboren in Ledeacker) komen vertellen over de ruim 40 jongemannen uit Sint Tunnis en het Leker die in de periode 1945 -1950 als militair naar Nederlands-Indië zijn gestuurd. Hun interesse voor dit onderwerp is ontstaan omdat Sjang Raaijmakers ruim twee jaar in Indië is geweest en begin jaren 1990 een van de initiatiefnemers was van een jaarlijkse reünie van Indië-veteranen uit de toenmalige gemeente Sint Anthonis.

De afgelopen anderhalf jaar hebben ze over deze mannen veel informatie verzameld. Het verhaal, met natuurlijk ook vele foto’s, is gebaseerd op gesprekken met nog een enkele

Indië-ganger en familieleden, brieven  en dagboeken van jongens uit Sint Tunnis en het Leker en fotoalbums. Daarnaast zijn vele bronnen geraadpleegd zoals passagiers- botenlijsten en militaire archieven.

Aan de orde komen wie het waren, hun opleiding als dienstplichtige, de bootreis van en naar Indië, hun verblijf daar en het contact met het thuisfront. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen en hopelijk levert het ook nieuwe informatie op want het onderzoek is nog niet afgerond.

Waar: Oelbroeck, Breestraat 1d in Sint Anthonis van 20.00-22.00 uur.

Ben je geen lid van de Heemkundekring, dan vragen we je om je via de mail aan te melden bij paul.eling@donders.ru.nl.

De lezing op 24 april is volgeboekt, aanmelden kan niet meer.

Door Angeline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *